Banes Motor České Budějovice
19.12.2017, Klub

Soud po výtržnostech fanoušků v utkání s Prostějovem udělil tresty

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Fanoušci, kteří v prvním domácím zápase s Prostějovem porušili návštěvní řád Budvar arény a následně dostali od klubu ČEZ Motor České Budějovice zákaz vstupu na zimní stadion v Českých Budějovicích do konce roku, byli potrestáni i soudně.

Nepřístojné chování fanoušků řešil soud v Českých Budějovicích a uložil dvěma z nich pravomocný zákaz vstupu po dobu jednoho roku na veškerá hokejová utkání týmu ČEZ Motor České Budějovice, a to nejen na domácí duely, ale také na venkovní. Trest platí ve všech typech soutěží, jak na mistrovská utkání, tak na veškerá přípravná a pohárová utkání, ať už na území České republiky, či mimo něj. Soud mimo jiné také uložil fanouškům peněžitý trest ve výši 8000 Kč. Pokud se fanoušci Motoru budou snažit o zkrácení trestu po polovině, polehčující okolností jim může být, že se sami přišli přiznat ke svým prohřeškům, a klub tento jejich postoj oceňuje.

Fanoušek týmu LHK Jestřábi Prostějov, jenž v průběhu utkání fyzicky napadl policistu, je stále vyšetřován. Policie se na základě shromážděných dokumentů snaží, aby byl v nejbližší době postaven před soud. "Policie si od nás vyžádala kamerové záznamy ze stadionu a na jejich základě prostějovského fanouška vyšetřuje. Věřím, že nyní už si každý, kdo by chtěl v Budvar aréně dělat nepřístojnosti, své jednání rozmyslí," doufá Petr Schwarz, majitel společnosti PS-PATROL, s.r.o., která má bezpečnost a pořádek v Budvar aréně ve své správě.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....