Banes Motor České Budějovice
05.09.2018, Adam Pavlíček

Náš plán je především kluky zlepšovat, říká před startem ligy Radek Bělohlav

Stejně jako A-tým Motoru, tak i dorost v sobotu odehraje úvodní ligové utkání. Jako první vyzve jihlavskou Duklu (15:00). Ještě před startem soutěže hlavní trenér dorostu Radek Bělohlav mluvil nejen o uplynulé přípravě.

Letní příprava je u konce. Jste spokojený s tím, jak probíhala?
Absolvovali jsme parádní soustředění, vyšlo nám počasí a všechno jsme stihli, jak jsme chtěli. Co se týče přípravného období, absolvovali jsme v něm pět zápasů a dva turnaje. Taky spoustu hodin tréninku. Kluci se zlepšují. Do přípravy s námi šlo čtyřicet lidí s tím, že budou dva týmy. Během léta nám skončili tři hráči, pokračuje jich tedy třicet sedm. Čtyři z toho jsou brankáři. Budeme hrát extraligu i regionální soutěž. V B-týmu se budou hráči točit a až nastane čas, zapojí se do něj i mladší hráči z osmých tříd. Odehrajeme i další zápasy, které si domlouváme mezi týmy, aby hráči byli vytíženi a připraveni pro příští rok na vstup do dorostu.

O tom, kdo dostane šanci v A-týmu dorostu, jste se rozhodovali podle přípravných zápasů?
Nene, mistrovské zápasy se budou hrát ve čtvrtek a v sobotu, nominace tedy proběhne řekněme vždy ve středu. Kluci vlastně budou další dny a další zápasy bojovat o to, kdo a kdy v jakém týmu bude hrát. Pořád tedy mají o co bojovat.


Výsledky dorostenců na přípravných turnajích:

O pohár primátora Českých Budějovic

1. Piráti Chomutov
2. HC Motor - modří
3. Motor - žlutí
4. Meteor Třemošná
5. Orli Znojmo

Turnaj v Karlových Varech

Karlovy Vary - 3:1 - Motor
Chomutov - 8:2 - Motor


Jdete do následujícího ligového ročníku s nějakými cíli?
Naše plány jsou hlavně takové, abychom kluky zlepšovali. Chtěli bychom pro příští rok posunout ročník 2003 do juniorky tak, aby tam byl právoplatně a místo v sestavě si uhrál, protože ten přesun nemá lehký. Ti mladší, co se zapojí do dorosteneckého hokeje, to také nemají jednoduché, když přeskočí kategorii ze žáků. Naším hlavním plánem je zlepšovat se.

Myslíte, že bude ku prospěchu věci přeformátování mládežnických soutěží?
K přeformátování jsem si své řekl a mám na to pochopitelně svůj názor. Reforma proběhla, takže si ji vyzkoušíme v tomhle formátu.


Úvodní ligové zápasy:

8.9. Motor - Jihlava
13.9. Žďár nad Sázavou - Motor
15.9. Motor - Pardubice
22.9. Mountfield - Motor
27.9. Motor - Liberec
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....