Banes Motor České Budějovice
09.02.2019, Michal Heřman

Po reprezentační přestávce přivítá Motor netradičně v neděli pátý Havířov

Čtyřiapadesáté kolo Chance ligy přinese pro hokejisty ČEZ Motor České Budějovice těžký zápas s aktuálně pátým AZ RESIDOMO Havířov. Hrát se bude v netradiční čas i den. Na jihu Čech se týmy střetnou v neděli 10. února od 16:30. Pokud nemůžete dorazit, sledujte duel na Hokejka TV či textově na onlajny.cz.

AZ RESIDOMO Havířov

Havířov má za sebou povedené období, ve kterém vyhrál za tři body ve čtyřech zápasech z pěti. Mimo jiné porazil i dva aktuálně nejlepší týmy soutěže Jihlavu a Vsetín. Jen poslední kolo před reprezentační přestávkou AZetu nevyšlo. Doma prohrál s Přerovem po velkém boji 1:2.

Trenér Jiří Režnar pro klubový web po utkání řekl: „První třetinu jsme odehráli výtečně, hráli jsme přesně to, co chceme - aktivně na zadním mantinelu. Možná to byla nejlepší první třetina v této sezoně. Škoda, že jsme nevyužili více šancí, včetně těch v přesilovkách. Za stavu 3:0 už by se Přerov asi těžko zvedal. Ve druhé třetině jsme dostali nešťastný gól, ustoupili jsme od té naší hry a soupeř srovnal krok. V celkovém hodnocení nás můžou mrzet naše nevyužité šance, protože jsme opět ztratili zápas o šest bodů, kterému by více slušela remíza."

Na Havířov si musí dát Motor pozor i z pohledu tabulky doma – venku. Zatímco na svém ledě je Havířov až na 10. místě, tak v pomyslné tabulce venkovních duelů je hned za Jihlavou druhý. Během 26 zápasů vyhrál celkem čtrnáctkrát. Nejproduktivnějším hráčem AZetu je Tomáš Gřeš s 38 body (15+23). Branku nejčastěji hájí bývalý gólman Motoru Ondřej Bláha a patří mezi velké opory týmu. Naposledy ale chytal Jiří Matoušek.

Posledních pět zápasů

Havířov - Vsetín 5:2
Benátky – Havířov 2:3
Havířov - Jihlava 5:1
Slavia - Havířov 4:5
Havířov - Přerov 1:2

Sestava z posledního utkání:

Matoušek – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner – Rehuš, F. Seman, Kotala – L. Bednář, Haas , Maruna – Bambula, Pořízek, Gřeš – Pawliczek, R. Veselý, O. Procházka


54. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

AZ RESIDOMO Havířov

Neděle 10. února, 16:30, Budvar aréna

Z tábora Českých Budějovic

Hokejisté Motoru se na pár dní dostali na třetí místo Chance ligy, ale po prohře na ledě Kladna o tuto pozici zase přišli. Během reprezentační přestávky tým kvůli nemoci dostal pár dní volno. Po návratu na led se ihned začal pečlivě připravovat na nedělní zápas, který začne na jihu Čech netradičně v 16:30. V letošních zápasech platilo pravidlo domácí pevnosti. V Havířově uspěli domácí 4:2 a 4:0, v Budvar aréně vyhrálo Motor 5:1.

Pokud Jihočeši uspějí, mohou se bodově dotáhnout až na druhý Vsetín, který má 92 bodů. Třetí Kladno má o bod méně, ale o zápas více než České Budějovice.

Sestava z posledního utkání:

Kváča – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Heřman, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, P. Novák

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Bojujeme o druhé místo, Havířov ještě nemá jisté ani play off. Pokud by v neděli neuhráli ani bod, dostali by se pod tlak. Klíčový může být první branka, protože soupeře jakmile vede, tak hraje velice dobře. Musíme dobře nastřelovat kotouče, protože Ondřej Bláha umí velice kvalitně rozehrávat. Je třeba hrát s kotoučem na holi, aby nám rychle neobracel hru. Mají dobrý přechod do protiútoku, k tomu je nesmíme pouštět."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....