Banes Motor České Budějovice
26.08.2019, Filip Kortus

Letní pohár hejtmanky Jihočeského kraje získala Kometa Brno

Až do posledního zápasu turnaje O letní pohár hejtmanky Jihočeského kraje nebylo jasné, kdo se stane vítězem. Nakonec to byla brněnská Kometa, která v posledním dnu porazila slovenský Trenčín i domácí výběr a zajistila si tak zisk zlatých medailí. Druzí skončili Slováci, třetí Motor. Ceny předávali první náměstek hejtmanky kraje Josef Knot a generální manažer Motoru Stanislav Bednařík. Poděkování za uskutečnění celého turnaje patří paní hejtmance a vedení celého Jihočeského kraje.

Napínavá utkání, mezinárodní konfrontace i divácký zájem. Turnaj O letní pohár hejtmanky Jihočeského kraje se povedl. „Jsme moc rádi, že se turnaj pod záštitou Jihočeského kraje uskutečnil. Vážíme si této podpory. Zápasy měly výbornou úroveň, přestože to byla teprve příprava. Věříme, že se z toho stane tradice," chválil generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Konečné pořadí

1. Kometa Brno (9 bodů)
2. Trenčín (9)
3. Motor České Budějovice (6)
4. Bern (6)
5. Liberec (0)

Individuální ocenění

Nejlepší brankář
Tomáš Hrušík (Trenčín)

Nejlepší obránce
Stanislav Svozil (Kometa Brno)

Nejlepší útočník
Dylan Pena-Triana (Bern)

Nejužitečnější hráč
Michal Silný (Motor)

Hodnocení turnaje - Jiří Hanzal (asistent trenéra Motoru)

„Naprosto zasloužené ocenění získal Michal Silný, který i v posledním zápase nechal na ledě všechno a byl pro všechny příkladem. Poslední zápas nám nevyšel, což je škoda, ale něco takového se může stát. Předchozí tři zápasy byly výborné, odmakali jsme je a nebylo moc co vytknout. Turnaj byl povedený."

Hodnocení turnaje - Jan Zachrla (trenér Komety Brno)

„Turnaj byl skvěle zorganizovaný, je tu krásné prostředí. Všechno bylo zajištěné, měli jsme maximální servis. Navíc se nám podařilo získat titul, takže jsme jenom spokojení. Chci hráče pochválit, především poslední den to zvládli skvěle."

Hodnocení turnaje - Jan Plodek (trenér Liberce)

„Byl to pro nás parádní turnaj, skvěle zorganizovaný. Chtěl bych tímto poděkovat panu Liškovi a paní hejtmance Jihočeského kraje, že nám umožnili startovat. Bohužel, z hokejového hlediska nám turnaj nevyšel. Máme problémy se sestavou, takže jsme museli vzít několik mladíků. Podepsalo se to na naší hře. Dělal jsme plno taktických chyb."


Vítězný tým Komety Brno

Bronzový celek Motoru
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....