Banes Motor České Budějovice
22.10.2019, Filip Kortus

Po skončení černé série se Kadaň představí v Budvar aréně

Čtyřicet porážek v soutěžních zápasech v řadě je pryč. Trhačům z Kadaně se podařilo po 315 dnech vyhrát v Chance lize, když v posledním hraném kole porazili Duklu Jihlavu. Nyní je ale čeká mnohem těžší soupeř, protože ve středu přijedou na led Motoru, který je suverénně první a má v zádech šest výher v řadě. Středeční zápas začínající v 17:30 bude věnován ženám, vstupenky je možné zakoupit pohodlně online na tomto odkazu. Pokud se na zápas nedostanete osobně, bude možné jej sledovat skrze textový online přenos nebo živý přenos na HokejkaTV.

SK Trhači Kadaň

Uplynulý ročník strávila severočeská Kadaň na chvostu tabulky Chance ligy. Obdobně rozjela i nový ročník. Jednou zobla bod proti Chomutovu, minulý týden už byla blízko výhře v Benátkách, ale domácí na poslední chvíli strhli výsledek na svou stranu. Až teď to přišlo. V pondělním šestnáctém kole Trhači vedli nad Jihlavou 2:0, hostům se podařilo snížit, ale tentokrát už poslední tým tabulky vedení udržel a mohl po necelém roce oslavit výhru.

Díky spolupráci s pražskou Spartu se mohou v sestavě Kadaně objevit zajímavá jména. Už sedm startů v dresu Trhačů má v letošní sezoně na kontě Martin Jandus, který ještě loni oblékal barvy Motoru. Pravidelně nastupuje i Albert Michnáč, nejproduktivnějším hráčem je ostřílený Roman Chlouba. V brance dostává nejvíce příležitostí mladík Adam Wolf.

Posledních pět zápasů:

Litoměřice - Kadaň 4:2
Kadaň - Ústí 2:5
Benátky - Kadaň 3:2p
Kadaň - Slavia 2:5
Kadaň - Jihlava 2:1

Sestava Kadaně z utkání proti Jihlavě

Neužil – Novák, Trefný, Poizl, L. Chalupa, Jandus, Eliáš, Mert – M. Zabloudil, Kůs, Wojnar – Čech, Čermák, Michnáč – Wágner, Chlouba, Koblížek – Z. Zabloudil, Řepík, Homer.


17. kolo

ČEZ Motor České Budějovice - SK Trhači Kadaň

středa 23. října 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočechy neopouští velká forma a potvrdit jí dokázali i při dvou těžkých zápasech na venkovních kluzištích. Nejprve s přehledem přehráli Prostějov na jeho ledě 5:0 a v pondělí si poradili i s Třebíčí, kterou porazili 5:1. Připsali si tak šestou výhru v řadě a na čele tabulky už mají na druhé Litoměřice náskok sedmi bodů. Díky sedmi bodům v pěti zápasech se posunul do čela kanadského bodování Budějovických útočník Roman Přikryl, za ním jsou se šestnácti body obránci Plášil a Pýcha.

Sestava Motoru ze zápasu proti Třebíči:

Klouček – Suchánek, Vydarený, Plášil, Pýcha, Pavel, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák – Babka, Šimánek, Beránek – Endál, Prokeš, Karabáček – J. Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Zápas prvního s posledním je vždy ošidný. Kadani přišlo pár nových hráčů a velice kvalitní brankář, takže se začali herně zvedat. Naposledy porazili Jihlavu, což je jistě povzbudí. Mohou proti nám jenom získat, ale věříme, že máme natolik chytrý a zodpovědný tým, že k tomu přistoupíme, jak se má. Chceme využít momenta, které nyní v týmu je."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....