Banes Motor České Budějovice
12.01.2024, Pavel Mádl

Jakub Valský po Litvínovu: Škoda toho prodloužení

LITVÍNOV — Motor po gólové nadílce od Bílých Tygrů z Liberce vyrážel na sever, do Litvínova, kde si chtěl napravit reputaci. Byť už v páté minutě prohrával 1:3, dokázal se oklepat a stav ve druhé periodě srovnal. V utkání se znovu bodově prosadil Jakub Valský, který se do tabulky kanadského bodování zapsal v posledních sedmi zápasech šestkrát. Motor i tak po dobrém výkonu padl 3:4 v prodloužení.

Jakube, řekl byste spíš, že jste z utkání s Litvínovem získali dobrý bod, nebo o dva přišli?
Za mě jsme měli na víc. Začátek nebyl úplně optimální, vrátili jsme se do zápasu a věřil jsem tomu, že to získáme na naši stranu.

Zmínil jste špatný začátek utkání. Snažili jste se na něj zaměřit, když vezmete v potaz nedělní debakl od Liberce?
Celý týden jsme trénovali a vrátili se ke své hře. Chtěli jsme hrát jednoduše. Myslím, že jsme na to dnes dobře reagovali a dokázali jsme se vrátit do zápasu, což bylo velmi důležité. Škoda toho prodloužení, kde to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Po první třetině byla v kabině nejspíše bouřka, která prospěla.
Byla potřeba. Výkon sice nebyl optimální, ale myslím, že jsme si to vzali k srdci, na ledě nechali hodně a utkání dokázali vyrovnat.

Druhá třetina oproti té první byla diametrálně odlišná.
Řekli jsme si, že do toho musíme jít a že musíme hrát do těla a jednoduše. Každý musel zlepšit svůj výkon a střílet a ty góly nám tam napadaly.

Co jste si řekli před prodloužením? Kupříkladu prodloužení tři na tři je něco pro Ondřeje Kašeho, který vyniká v rychlosti.
Vyloženě k němu jsme si nic neříkali. Prodloužení je prodloužení a je tam hodně prostoru.

Z posledních sedmi zápasů jste šestkrát bodoval, což je slušný počin.
Popravdě ani nevím, že to je až takové. (úsměv) Když má hráč body, je to vždy dobré pro sebevědomí. Potřeboval jsem je, na začátku sezony jsem jich moc neměl. Hlavně chci přispívat body k tomu, abychom vyhrávali a hráli nahoře v tabulce.

Když se vrátíme k té neděli, jak dlouho jste si zápas analyzovali?
Prohra byla samozřejmě nepříjemná, ale z vlastních zkušeností vím, že nemá cenu se v tom pitvat. Řekli jsme si k tomu něco a tím se to uzavřelo. Připravovali jsme se na Litvínov.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....