Banes Motor České Budějovice
24.09.2023, Václav Plachta

Jubilant Jan Štencel: Jsem šťastný, že to vyšlo na tento den

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Motor zvládl těžký domácí duel proti hradeckému Mountfieldu a oslavy dvoubodového vítězství nebyly jediným důvodem radosti v Budvar aréně. Obránce Jan Štencel si připsal pětistý extraligový duel, který oslavil porcí čtrnácti minut na ledové ploše.

Jane, přejdeme rovnou k tomu slavnostnímu. Odehrál jste svůj ligový duel s pořadovým číslem pět set. Čekal jste, že na tuto metu někdy dosáhnete?
Když jsem začínal, tak samozřejmě byly ty nejvyšší cíle. Hrát mezinárodní hokej, zahrát si v NHL anebo právě v extralize. Toho, že jsem v ní odehrál pět set zápasů, si nesmírně vážím. Jsem vděčný, že jsem dostal tuto příležitost a rád, že se to povedlo. A jede se dál.

Jubilejní zápas navíc vyšel na třaskavý duel s Hradcem Králové. Lepší atmosféru snad ani nešlo zažít, že?
Já jsem ani nevěděl, že mám dnes takovýto zápas. Samozřejmě jsem o to raději, že se vyhrálo a zápas se povedl. Jen škoda, že jsme neudrželi to vedení na konci zápasu, ale vyhráli jsem v prodloužení, takže parádní dva body. V derby o to cennější pro fanoušky, i pro celé město. Jsem šťastný, že to vyšlo na tento den.

Zápas byl dlouho bezbrankový a až v závěru druhé třetiny jste se dostali do vedení, díky brance Milana Gulaše. Jak důležité je mít takového kapitána v týmu?
Je to hodně důležité. Samozřejmě je jedno, kdo ty góly dává, ale hlavní je to, ať je dáváme a vzadu nedostáváme. Tenhle gól byl sice jediný, ale dostal nás do vedení a tím pádem jsem mohli hrát pořád naší hru. Škoda toho konce zápasu, ale i tak to jsou parádní dva body.

Když už to vypadalo na tříbodové vítězství, tak Mountfield při risku bez brankáře vyrovnal. Co této brance podle vás předcházelo?
Musíme se podívat na video, co přesně se tam stalo. Podle mě to dobře zahráli. Asi na nějaký signál, nebo to tam možná někomu podjelo. Já osobně jsem to ani pořádně neviděl. Musíme to ale zanalyzovat, aby se to příště neopakovalo.

Druhý bod jste nakonec udrželi v Budvar aréně po brance Adama Kubíka. Souhlasíte s tím, že to ale mohly být body tři?
Určitě mohly, ale oni měli samozřejmě také spoustu šancí a nám parádně zachytal Hrášek. Ty dva body bereme všemi deseti a natahujeme tu sérii vítězství dál, jen co to půjde.

Ve středu míříte na led brněnské Komety. Jaký očekáváte zápas vzhledem k tomu, že domácí jsou stále bez bodu a na posledním místě?
Čekáme zase bitvu, kór když teďka jsou bez bodu, tak o to víc potřebují už nějaké to vítězství urvat. Zvlášť před jejich domácími fanoušky, kteří budou opět velice hladoví. Určitě nás nečeká nic lehkého, ale pokud budeme hrát náš systém z dobré defenzivy a podaří se nám dát víc než jeden gól, tak věřím, že to zvládneme. Půjdeme do utkání naplno.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....