Banes Motor České Budějovice
11.09.2023, Michal Špírek

Motor vstupuje do sezóny s novými partnery a navýšeným rozpočtem

V pondělí 11. září se v Soběslavi v sídle generálního partnera klubu Banes uskutečnila předsezónní tisková prezentace klubu. Generální manažer Stanislav Bednařík na ní kromě jiného oznámil, že do nadcházející sezóny vstupuje klub se svým historicky nejvyšším rozpočtem.

Tisková konference Banes Motor České Budějovice se odehrála v prostorách nového generálního partnera klubu, společnosti Banes, v Soběslavi. Právě majiteli společnosti Banes Pavlu Balounovi patřilo úvodní slovo. „Ač je to vzhledem k počasí k nevíře, zdá se, že hokejová sezóna už začíná. Jsem rád, že jsme se s Motorem dohodli na spolupráci,“ sdělil šéf Banesu a přivítal všechny přítomné na tiskové konferenci.

Marketingový a PR ředitel Tomáš Kučera oznámil, že dalšími hlavními partnery klubu se stávají společnost ČEZ a nově také společnost Fortuna. "Motor je na české hokejové mapě tradičním klubem, který dokázal vychovat řadu špičkových hráčů a reprezentantů. I díky práci s mládeží a jejich zapojování do prvního týmu dokáže porážet papírově silnější týmy a podobně jako v předminulé sezoně atakovat nejvyšší příčky. Zásadní je pro nás široká a hlavně věrná fanouškovská základna, i proto se ke klubu připojujeme v pozici hlavního partnera a věříme, že mu pomůžeme k dalším úspěchům," řekl Marek Janoušek, manažer sponzoringu sázkové kanceláře Fortuna.

Novinkou je rovněž to, že klub bude nově provozovatelem fanshopu a eshopu s merchandisingem. Fanoušci se také dočkají aktualizované motorácké mobilní aplikace, která umožňuje kromě přeposílání permanentek, nákupu vstupenek třeba i objednávání jídla přímo na místo v Budvar aréně nebo možnost zakoupit si nerozeninový vzkaz na kostce. Obohacení se dočká v této sezóně díky novým partnerstvím i zápasový a přestávkový program. Vzhledem k tomu, že do pozice partnera klubu se vrací pivovar Budějovický Budvar, bude se v Budvar aréně čepovat právě pivo této značky.

Generální manažer Stanislav Bednařík připomněl, že do nové sezóny vstupuje Banes Motor s nově zřízenou pozicí sportovního manažera, který bude v rámci systému řízení i vedoucím sportovního oddělení. Tato funkce připadla Jiřímu Novotnému. Po dvou sezónách opět dohlíží na přípravu A týmu kondiční trenér. Seznam členů realizačního týmu pro následující sezónu najdete zde.

„Ačkoliv se všichni nacházíme v ekonomicky složitém období, přesto jsme v loňské sezóně hospodařili nad očekávání dobře. Celkové výnosy byly přes 98 milionů korun, náklady byly o něco vyšší, celkově jsme skončili ve ztrátě 230 000 Kč. Předpokládaná ztráta přitom činila až 4 miliony korun,“ přiblížil hospodaření minulého ročníku Bednařík. Generální manažer připomněl, že klub má za sebou od svého znovuzrození už deset kompletních sezón. Za deset let navštívilo soutěžní utkání Motoru téměř 1 600 000 diváků. „Děkujeme a doufáme, že fanoušci budou dál chodit v hojné míře,“ přeje si Stanislav Bednařík.

Do další sezóny půjde klub s historicky nejvyšším rozpočtem, který bude na A tým činit 118 milionů korun. K dnešnímu dni je vydáno 4319 permanentních vstupenek, došlo tak k mírnému navýšení ve srovnání s loňským rokem.

Prezident klubu Roman Turek vyjádřil přání postupu do play-off. „Tam pak začíná nová část sezóny, ve které budeme chtít uspět a získat co nejlepší umístění. A naším dalším cílem je, aby se divákům v Budvar aréně náš hokej líbil, aby jich chodilo co nejvíce a hokejem se bavili.“

Hlavní kouč Ladislav Čihák zopakoval, že byl spokojen s přístupem hráčů v letní přípravě, která proběhla tak, jak si ji trenérský tým naplánoval. Zalitoval ale nad zraněním hráčů. „Bohužel se stalo, co jsme si nikdo nepřáli, kdy nám vypadli dva tři kluci na delší dobu. Jsou ale v nejlepších rukou našeho doktora a fyzioterapeutky a věřím, že by se mohli v co nejbližší době připojit zpět do tréninku.“

Jiří Novotný odpovídal na otázku, jak je spokojený se skladbou kádru na příští sezónu. „Posílili jsme na postech, na kterých jsme chtěli posílit. Přivedli jsme vynikající hráče, kteří svou kvalitu potvrdili i v přípravě,“ sdělil sportovní manažer. „Chtěli jsme, aby na hráče byl tlak, aby nikdo neměl své místo jisté. Se skladbou a šířkou kádru jsme spokojení. Odehráli jsme dobře řadu těžkých přípravných utkání, ale až liga ukáže, jak na tom doopravdy jsme,“ vyhlíží Novotný. Ten také prozradil, že s Milanem Gulašem vede jednání o prodloužení hráčovy smlouvy.

Milan Gulaš konstatoval, že předsezónní příprava pod novými trenéry byla „maximálně ostrá“. „Myslím si, že to může být náš velký bonus, abychom letos zvládali vyrovnané zápasy,“ uzavřel kapitán týmu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....