Banes Motor České Budějovice
01.03.2024, Josef Hnidzik

Nebyl to vůbec lehký zápas, říká po výhře nad Kladnem Adam Kubík

Stejně jako loni, i tentokrát předposlední kolo hokejové extraligy zavedlo do Budvar arény hokejisty Kladna. A zatímco před rokem odcházel ze zápasu Adam Kubík se sklopenou hlavou a chystal se na baráž, nyní se svými novými spoluhráči vyhlíží uzávěrku základní části v Pardubicích a zejména blížící se play - off.

Na vítězství s Třincem jsme dnes navázali proti Kladnu. Jaké je vaše hodnocení?

Potřebovali jsme vyhrát za tři body, protože máme čtyřku na dostřel. To se nám dneska podařilo, nebyl to vůbec lehký zápas. Myslím si, že jsme tam měli pasáže, které byly slabé, ale naštěstí jsme to dotáhli.

Jak probíhala příprava na zápas? Přeci jen, Kladno je beznadějně poslední, už týden má jistotu baráže. Nemohlo být v tomto ohledu méně čitelné a houževnaté?

Víme, jakým stylem hrají. Věděli jsme, že mohou být uvolnění, že jim o nic nejde, což je někdy pro soupeře lepší, protože my jsme dneska museli vyhrát. Možná nás to trochu svazovalo, ale vyhráli jsme a za to jsme rádi.

Jak důležitá byla pro vývoj zápasu ubráněná přesilovka soupeře na konci první třetiny? Kladno nás tam dvě minuty drželo v pásmu ...

Měli jsme dvě oslabení, ale zahráli jsme je super. K ničemu jsme je nepustili. Věděli jsme, že mohou z přesilovek hrozit. Jsme rádi, že jsme to ubránili, ale musíme se vyvarovat těchto zbytečných faulů. Trápí nás to pořád. Klobouk dolů před kluky, kteří to odbránili.

Vy jste byl na ledě při brance na 2:0. Celá situace se po vhazování odehrála velmi rychle, jak jste ji viděl?

Tam už se nám to jednou povedlo v první třetině. Škoda, že to Kuba Valský netrefil, ale teď tam byl úplně sám a gólman na to nedosáhl. Parádní buly a super signál.

Kladno snížilo, ale dvoubrankový náskok jsme si vzali vzápětí zpět. Byl to, vzhledem k průběhu zápasu, zlomový moment?

Myslím si, že vždycky je držet vedení o dva góly lepší a jsme rádi, že jsme je nepustili do něčeho, co by nás mohlo ohrozit. Jsme rádi, že jsme do dotáhli.

Slavíme třetí vítězství v řadě. Zdá se, že tým se před play off dostává na správnou vlnu. Přesto, co je třeba ještě před vyřazovací částí zlepšit?

Tak asi dotahovat zápasy, aby to bylo víc v klidu. Zase nám tam dneska dali gól a zase odvolávali brankáře. Byly tam nějaké šance, toho se musíme vyvarovat, abychom ty góly nedostávali.

Poslední zápas základní části nás čeká na půdě lídra tabulky. Co by mělo vést k tomu, abychom duel v Pardubicích dotáhli do úspěšného konce?

Dělat věci, co po nás trenéři chtějí. Být zodpovědní směrem dozadu a dopředu samozřejmě přidat nějaké branky. Víme, že s nimi můžeme hrát. Už jsme jim tam jednou body vzali, takže se pokusíme udělat tři.



Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....