Banes Motor České Budějovice
26.01.2024, Pavel Mádl

Ukázali jsme sílu, libuje si Roman Vráblík

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Skvělý zápas! Tuhle větu musel pronést asi každý fanoušek, který viděl páteční utkání Motoru proti Spartě, které Jihočeši vyhráli 5:3. Po nepovedeném začátku se svěřencům Ladislava Čiháka podařilo ve druhé dvacetiminutovce vstřelit tři branky a v závěrečném dějství dvě důležité trefy rozhodly o třech bodech. V utkání se na pozici sedmého beka objevil Roman Vráblík, jenž sice nebodoval, ale i tak dokázal svému týmu maximálně pomoci.

Romane, gratuluji k výhře a ke čtvrtečním narozeninám. Jak se vyvíjel zápas se Spartou?
Moc děkuji. Nevstoupili jsme do toho tak, jak jsme chtěli. Nepovedl se nám předešlý zápas s Pardubicemi, chtěli jsme do toho vlétnout od začátku, což se nám bohužel nepovedlo. Pak se ukázala naše síla a zápas jsme otočili.

Mluvili jste právě před zápasem o tom, že si musíte dát pozor na začátek utkání?
Ano. Ale jak bylo vidět, pozor jsme si nedali. (úsměv) Začátek byl z naší strany špatný. Ukázali jsme sílu, otočili jsme to. Na těch začátcích musíme zapracovat, nemůžeme každý zápas pořád dotahovat na poslední chvíli. To se nemusí vyplatit.

Z kraje druhé třetiny jste rychle využili přesilovku. Nakoplo vás to?
To bylo zlomové. Pak už se výkon zlepšoval a vygradovalo to v momentě, kdy Guli odvedl skvělou práci při gólu.

Podle vývoje utkání bylo asi znát, že jste brali zřetel na to, abyste nefaulovali. Hráli jste pouze jednou v početní nevýhodě.
Určitě. Ty fauly nás dostávají dolů. Když je to faul jako záchranná brzda, stane se to. My jsme se chtěli vyvarovat zbytečných faulů, protože takové týmy mají dobré přesilovky, což by nás mohlo srážet dolů.

Co rozhodlo zápas?
Nakopl nás gól na 1:2. Rozhodl ten zlepšený výkon. Táhlo se za jeden provaz, a to se odrazilo na výsledku.

V posledních zápasech jste pendloval mezi čtvrtou a první lajnou. V této sezoně obránce Motoru, který je psaný jako sedmý bek v zápise o utkání, stráví relativně dost času na ledě.
Snažím se soustředit na sebe. Když dostanu prostor, musím odvést maximum, co jde, abych byl prospěšný týmu.

V zápase s Pardubicemi (3:4) jste byl zasažen do ruky a ledoval jste si ji. Je ruka v pořádku?
Naštěstí je to dobré.

Ve čtvrtek jste oslavil 34. narozeniny. Necítíte s nadsázkou menší známky hokejového stáří?
Necítím se starší, je to jen věk. Teď už jen odvádět dobré výkony na ledě.

V minulé sezoně jste skóroval šestkrát, z velké části bombou od modré. V letošním ročníku zatím nic. Trénujete nyní střelbu stejně, jako k tomu přistupujete v létě, jak jste říkal?
Ano. Bohužel se mi ještě nepodařilo gól vstřelit, ale ne že bych z toho byl nějak špatný, nehroutím se. Pro mě je přednější, aby to šlapalo týmu, což je důležitější než osobní statistika.

Dostal jste od týmu kromě této výhry už nějaký narozeninový dárek? Budete něco přispívat do kasy?
Samozřejmě něco zaplatím. Dostal jsem tuhle výhru, což je de facto nejvíc.

V neděli míříte do Olomouce. Jak se snáší ta extrémní zima na tamním stadionu?
Pohybem, abychom se zahřáli. (úsměv) Musíme za každou cenu zvítězit. Čeká nás trip (neděle – Olomouc, úterý – Vítkovice). Musíme hrát přesně tak, jak jsme dneska končili.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....