Banes Motor České Budějovice
02.03.2020, Petra Bicková

CEB – SLA 12:1 - Kanonáda Motoru proti Slavii

České Budějovice přivítaly na svém ledě Slavii, kterou jednoznačně přehrály. Adam Raška se postaral o čtyři branky, dva góly si připsal Zdeněk Doležal. Motor porazil Slavii vysoko 12:1.

Skóre hned v úvodních minutách první třetiny otevřeli Pražané. Filip Kuťák se dostal ve středním pásmu ke kotouči a ujel do samostatného úniku. Svou střelu zakončil bekhendem, kterým překonal Milana Kloučka. Následně využili domácí přesilovou hru a vyrovnali. Adam Raška dostal dobrou přihrávku od Doležala a z první poslal puk do horního rohu branky. Raškův gól domácí probudil a René Vydarený svou přesnou střelou poslal domácí do vedení. Jihočechům to stále nestačilo a hostům unikli o dva góly, a to díky brance Zdeňka Doležala. Po první třetině Motor vedl nad Slavií 3:1.

Hned v druhé minutě druhé třetiny svěřenci Václava Prospala zvýšili své vedení už na tři branky. Trefil se Václav Karabáček, který se za brankou zmocnil puku a sám šikovně obelstil obranu i brankáře Slavie. Po čtvrtém gólu Motoru se trenér Pražanů rozhodl vystřídat gólmany a do brány se postavil Roman Málek. I ten ale brzo inkasoval. Václav Karabáček přihrál na Karla Plášila, který si přihrávku dobře zpracoval, najel si před bránu a nedal Málkovi šanci. Budvar arénou ještě zněla „pátá“ a Adam Raška přidal svůj druhý, avšak v zápase už šestou branku Motoru v utkání. Trápení Slávie pokračovalo. Jakub Suchánek vypálil tvrdou střelou, kterou tečoval Jakub Babka. Motor pokračoval ve své jízdě. Svůj druhý gól v zápase trefil Zdeněk Doležal. Málek po inkasování čtyř branek se prohodil se svým kolegou a do branky se vrátil Martin Michajlov. Na závěr druhé třetiny se trefil ještě Adam Raška, který svým gólem zaznamenal hattrick. Druhá třetina připomínala exhibici Motoru. Na ledě bylo vidět pouze jedno mužstvo.

Poslední třetina nezačala jinak než gólem domácích a autorem branky byl opět Adam Raška. Jedenáctý gól přidal Jakub Suchánek, který si připsal ke svým třem asistencím i gólovou trefu. Motor hrál pět minut ve čtyřech kvůli faulu kolenem Davida Gilberta, ten byl navíc vyloučen do konce utkání, takže zbytek zápasu se odehrál bez něho. Sešívaní nevyužili své přesilové hry a domácí ji přežili bez problému. Dvanáctý gól dal Radek Prokeš, kterému vybojoval puk pěknou individuální akcí Albert Michnáč. Motor porazil Slavii 12:1. Další zápas ho čeká ve středu na Vsetíně.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (Motor): "Slavia už nás letos porazila, takže jsme do utkání nastoupil s respektem. Chtěli jsme mít aktivní a agresivní vstup do utkání. To se nám celkem podařilo, i když jsme dostali gól. Ale pomohli jsme si přesilovce a vrátili jsme se rychle zpátky do zápasu. Dvěma góly jsme překlopili průběh na naši stranu a pak už jsme byli abnormálně produktivní."

Miloš Říha mladší (Slavia): "S Budějovicemi jsme letos odehráli vyrovnané zápasy. Tentokrát není co hodnotit. Výsledek vypovídá o tom, co se na ledě odehrávalo. Každý z našich hráčů by si měl sáhnout do svědomí. Z naší strany to byl ostudný výkon."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....